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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
09/12/2023 |
Data da última atualização: |
09/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
VIEIRA, A. L. S.; SOUSA, R. C. S. de; CORREIA, V. T. da V.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, W. A. da; GARCIA, M. A. V. T.; ARAÚJO, R. L. B. de. |
Afiliação: |
ANA LUIZA SANTOS VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; ROBERTO CESAR SANTOS DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; VINÍCIUS TADEU DA VEIGA CORREIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; WASHINGTON AZEVÊDO DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; MARIA APARECIDA VIEIRA TEIXEIRA GARCIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; RAQUEL LINHARES BELLO DE ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS. |
Título: |
Starch-based hyd.rogels: current status and applications in food |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Contribuciones a Las Ciencias Sociales, v. 16, n. 11, p. 28707-28727, 2023. |
DOI: |
http://doi.org/10.55905/revconv.16n.11-237 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Hydrogel is a gel formed by a three-dimensional network of hydrophilic polymers and copolymers, widely used for different purposes in the textile, pharmaceutical, cosmetic, biomedical, and food industries. The use of starch hydrogels in food applications is growing and can be used mainly as a release control system for bioactive compounds, ingredient for 3D printing of food and in bioactive films. This integrative review aimed to bring the current scenario of the development of starch-based hydrogels and their use in the food area. Studies published from 2011 to 2021, available in full, published in Portuguese, English or Spanish, were selected. 631 studies were found in the searched databases. Of these, 599 were excluded and 32 selected. Studies have revealed that the development of starch hydrogels has increased more and more, being widely discussed nowadays, with relevance for application in the food area. |
Palavras-Chave: |
Biopolímero; Food gels; Gel alimentar; Technological applications. |
Thesagro: |
Alimento; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Biopolymers. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159398/1/Starch-based-hydrogels-current-status-and-applications-in-food.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
17/03/2010 |
Data da última atualização: |
17/10/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
REIS, L. P.; RUSCHEL, A. R. |
Afiliação: |
LEONARDO PEQUENO REIS, Bolsista CPATU; ADEMIR ROBERTO RUSCHEL, CPATU. |
Título: |
Avaliação das espécies comerciais na flona Tapajós após 28 anos da exploração florestal. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO CIENTÍFICO DA UFRA, 7.; SEMINÁRIO [DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA] DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 13.; SEMINÁRIO DE PESQUISA DA UFRA, 1., 2009, Belém, PA. Pesquisa e desenvolvimento tecnológico na formação do jovem cientista: anais. Belém, PA: UFRA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Manejo florestal. |
Thesagro: |
Corte; Floresta. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/43518/1/81.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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